Kim Dzsongunék egyszerre tagadják hekkertámadást, és fenyegetnek keményebbel

külföld
2014 december 21., 16:37
comments 71
  • Nem Észak-Korea áll a Sony Entertainment elleni hekkertámadás mögött.
  • A "The Interview" című film mögött viszont az USA kormánya áll.
  • És egyébként készüljön fel az USA, mert a Sony-nál sokkal keményebb válaszcsapásokkal kell majd hamarosan szembenéznie.

Ezeket a látszólag egymásnak ellentmondó állításokat teszi Észak-Korea kormánya az állam hírügynöksége, a KCNA szerint. És mik lesznek a kemény észak-koreai ellencsapások? A Fehér Háznak, a Pentagonnak és "az egész amerikai szárazföldnek" kell majd számolnia majd a váraható támadásokkal. Észak-Korea barátai, köztük a Guardians of Peace nevű hekkercsapat már élesítik bajonettjeiket, írja a közelmény.

Korábban Barack Obama arról beszélt vasárnap, hogy a Sony Entertainment elleni támadás – amiről az FBI pénteken bejelentette, hogy bizonyosan Észak-Korea áll mögötte – nem háborús tett, hanem egyszerű "kibervandalizmus". Obama szerint "szimmetrikus ellenlépések" várhatóak.

(CNN.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.