Nemcsak oligarchák, de fideszes képviselők is kaptak pályáztatás nélkül állami földeket

POLITIKA
2014 december 22., 06:51
comments 116

A Blikk a múlt héten perelte ki a Nemzeti Földalaptól a szerződéseket. Első körben arról írtak, hogy 1500 hektárnyi földet kaptak pályázat nélkül a Simicska-érdekeltségek. Most meg arról, hogy országgyűlési képviselők is kaptak bérbe pályázat nélkül állami földeket.

A legkirályabb figurának Farkas Sándor, a mezőgazdasági bizottság fideszes alelnöke tűnik. Cége, a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. 56 különféle földet nyert el. Mikor a Blikk rákérdezett a politikusnál, akkor remek választ adott:

"Sok olyan apró területről van szó, amelyeket korábban mi béreltünk, csak azokat a tulajdonosok a Földért életjáradék program keretében felajánlották az államnak. Van köztük árokpart, legelő, kisebb szántók szétszórva a földjeink közé ékelődve, sok helyütt még a traktor sem tud megfordulni, olyan kicsi."

A Blikk ekkor szólt, hogy nade 50 hektáros terület is becsusszant, ott azért már elfér a traktor. Farkas Sándor nem jött zavarba:

"Volt ilyen is, de nagyon rossz minőségű terület, senkinek sem kellett. Tavasszal vetettünk ott, de aratni már nem tudtunk, mert elvitte a belvíz a termést."

Csak a nyűg van ezekkel a hülye földekkel, nagyon úgy tűnik, rátukmálták erre a szegény böcsületes emberre. A politikus cége 151 hektárnyi földet kapott, csak a területalapú támogatás a Blikk szerint több mint tízmillió forint évente.

Daher Pierre fideszes exhonatya felesége 11 hektárnyit kapott. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.