Sokat kávézik? Itt egy hasznos eszköz, ami megmondja, mennyitől hal meg

életmód
2014 december 22., 18:42
comments 117

A Death by Caffeine testsúlykilogrammonként 200 milligrammos koffeinadaggal számol halálos adagként, ami nagyjából az ezzel kapcsolatos kutatások átlaga. De fontos megjegyezni, hogy az ezzel kapcsolatos kutatások szerint

a koffeintolerancia nagyon személyfüggő!

Az biztos, hogy a koffein a fiatalokra és a nőkre is nagyobb hatással van, és tudunk esetről, amikor egy tizenéves lány, konkrétan a 14 éves Anais Fournier két hétdecis Monster, vagyis alig 480 milligram koffeintől kapott halálos koffeinmérgezést.

Pedig 480 milligramm alig valamivel több, mint az ajánlott napi maximális bevitel (400 milligramm), ami pedig bőven alatta van testsúlykilogrammonkénti 200 milligrammos halálos adagnak. (Via Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.