Spirituális Alzheimer és pletykaterror - beolvasott a pápa a Vatikánnak

külföld
2014 december 22., 20:47
comments 57

Élesen bírálta egyháza legfelső bürokráciáját a katolikus egyház céges karácsonyának is tekinthető hétfői eseményén Ferenc pápa. Azt mondta, az egyház 15 súlyos betegségtől szenved, amiket az újévben mind meg kell győgyítani.

Bírálta a vatikáni kúrián dolgozó főpapokat, akik szerinte "hidegvérrel legyilkolnák kollégáik és testvéreik hírnevét", csak hogy előrébb jussanak. A jelenséget "pletykaterrornak" nevezte, de beszélt a spiritualitás Alzheimeréről is.

Emellett szerinte a Vatikán halhatatlannak és támadhatatlannak érzi magát, exisztenciális skizofréniában szenved, miközben lelkileg és szellemileg is merevvé vált.

Egyben felvetette, hogy az a Kúria évszázadok óta Rómában koncentrálódó hatalmát decentralizálni kéne, például azzal, hogy a megyéspüspökök nagyobb beleszólást kapjanak az egyházi dogma alakításába. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.