Felgyújtottak egy mecsetet karácsony este Svédországban

Tbg
bűnügy
2014 december 26., 09:18
comments 120

15-20 hívő imádkozott a Stockholmtól keletre eső Eskilstuna város egyik mecsetjében, amikor egy ismeretlen molotovkoktélt dobott be az ablakon. Öten megsérültek. Bár az elkövetőről egyelőre nem sokat tudni, minden hírforrás megemlíti, hogy Eskilstunában rengeteg a bevándorló. Az emigránsok ügye évek óta nagy vitákat vált ki Svédországban, a helyi Jobbik (Svéd Demokraták) egyedüliként kampányol a liberális svéd bevándorlási politika radikális szigorítása mellett. Ez a párt december elején ráadásul elérte, hogy a kisebbségben lévő kormány működésképtelen legyen, miután nem támogadták a költségvetést. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.