Ali Hámenei iráni ajatollah a Twitteren támadja be az amerikai kormányt

külföld
2014 december 28., 20:54
comments 156

Ali Hámenei ajatollah, az Iráni Iszlám Köztársaság második államfője régóta Twitterezik, és régóta kommentálja az amerikai belpolitika eseményeit. 2011-ben az Occupy Wall Street mozgalomról például azt jósolta, hogy meg fogja dönteni a nyugati kapitalizmust. Ez egyelőre nem jött be.

Az ajatollah most karácsonyra új témát talált, és Fergusonról, valamint a közelmúltban amerikai rendőrökkel összetűzésbe kerülő feketékről ír. Posztjainak lényege nagyjából annyi, hogy szerinte képmutató dolog karácsonykor ünnepelni a zsarnokság ellen és az elnyomottakért harcoló Jézust, miközben az amerikai rendőrség és az államszervezet ma is elnyomja az országban élő feketéket, és más kisebbségeket.

Az ajatollah többször ír a gázai palesztinok elnyomásáról, de posztol az iszlám vallás általános kérdéseiről is, például aról, hogy a muszlimok éppúgy tisztelik Jézust, mint a keresztények. De írt arról is, hogy ha Jézus ma köztünk élne, egyetlen percet sem vesztegetne el, hogy az elnyomók ellen, az elnyomottakért harcoljon.

A Twitter-csatorna hitelességét egyelőre nem igazolta a Twitter, de szakértők szerint a posztokat az ajatollah irodája írja, noha hivatalosan az ajatollah nem erősítette meg és nem is cáfolta még ezt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.