Így nem fog puffasztani - Újévi ébresztő mix DJ Titusztól

zene
2015 január 01., 08:46

Felforgatott-átmulatott éjszakákat követő délelőttökre kitalált sorozatunk az új év első napján is segítséget nyújt. A különleges alkalomra DJ Titusz rakott össze egy különleges mixet.

Titusz amellett, hogy a The Carbonfools és a Bëlga tagja, legendás dj, a kilencvenes évek underground hullámának egyik meghatározó alakja. Erről a korszakról épp egy éve mesélt a Quartnak. Dolgait Facebookon, illetve a Carboonfools és a Bëlga Facebook-oldalán lehet követni.

444_hangOver_#79 - DJ Titusz by !!444!!! on Mixcloud

A mixhez, ami a MRT2S ECLECTIC LAZY MIX címet kapta, egy autentikus újévi üzenetet is kaptunk:

"B. Ú. É. K.

A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, és főzzük puhára közepes lángon. Főzés közben barnás hab képződik, azt egy kanállal szedjük le.

Ha megpuhult, a levét majdnem teljesen öntsük le és pótoljuk a tejjel. (Így nem fog puffasztani!) Készítsük el a rántást (olaj+liszt+paprika) majd adjuk hozzá. Közepes lángon kevergessük, amíg elkezd rotyogni és kellően besűrűsödik. Ha hígabban szeretjük, adhatunk hozzá még tejet...

Ha elégedettek vagyunk a sűrűségével, adjuk hozzá a tejfölt és az ecetet. Sóval és borssal ízlés szerint ízesíthető. Jó Étvágyat!"

A sorozatunknak ez már sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.