7,5 óra alatt rakta ki a világ legdurvább Rubik-kockáját (17x17x17)

Tbg
csoda
2015 január 02., 07:39
comments 103
photo_camera Forrás: Gizmodo

7,5 óra alatt rakta ki egy RedKB nevű YouTube-felhasználó a világ legdurvább Rubik-kockáját, amely nem 3x3x3 kockából, hanem 17x17x17 kockából áll, és Oskar Van Deventer tervezte.

A teljes hadművelet gyorsított felvételen (katarzis 5:06-tól):

Ez azért durva, mert a kirakáshoz összesen 6,69 * 10^1054 lehetőség közül kell választani. Ki nem találom, ezt hogy mondják magyarul, de a 6,69 után még képzelj oda ezer nullát (ok, tizedesvesszőt számítsd azért bele!).

Angolul így van: 66,9 quinquagintatrecentillion. Ha nem most láttam volna ezt a hírt, eskü, hogy elkezdtem volna kirakni, mert a 8 órás munkaidőmbe pont felefért volna. (Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.