Elég para volt a MusicFM-LightsOFF partija

Tbg
életmód
2015 január 02., 07:25
comments 347

Verekedés a ruhatárban, a ruhatár előtt - ilyen jelenetek látszanak ezen a YouTube-ra feltöltött videón a Hungexpó területére szervezett szilveszteri buliból, amelynek megszervezése - számos beszámoló alapján - elég szarul sikeredett.

A bulit az Off Productions Kft rendezvényszervező szervezte, a buli promócióját viszont az országos kereskedelmi rádió, a MusicFM tolta meg. Talán ezért is volt ekkora érdeklődés, amire a szervezők láthatóan nem készültek fel.

Az Index összegyűjtött egy csomó élménybeszámolót, érkezett a 444-hez is olvasói levél, ez alapján a következő problémák rajzolódtak ki:

Már a Blaháról induló partybuszok körül is iszonyatos tömeg volt, szervezők sehol vagy alig.

A Hungexpó területére csak két bejáraton lehetett bejutni, a Valton Security nem állhatott a helyzet magaslatán, a tömeg felgyűrődött, a biztonságiak csak agresszívan üvöltöztek. Update: A szervezőknek sok választási lehetőségük nem volt, a Hungexpóval együtt jár a Valton mint biztonsági cég, velük kell szerződni.

A tömeg sorba rendezését, kordonnal való kezelését - legalábbis a beszámolók alapján - elmulasztották.

Visszatérő elem, hogy mindenki a tragikus bulijáról hírhedt West-Balkánt emlegette.

A ruhatár volt a legnagyobb para: részeg vagy teljesen tapasztalatlan ruhatárosok próbálták kezelni az igényeket.

A ruhatár előtti rozoga asztal egy idő után felborult, valakinek a lába tört. A ruhatárosok összekeverték a jegyeket, sokan maguk próbálták megszerezni a kabátjaikat, rosszabb esetben másokét. Ezek egy részét a biztonságiak kikergették, megverték, elszabadultak az indulatok.

A rendezvényen alig volt pultos, olvasónk azt írta, öt ásványvízért (szervezőknek mondom: a víz az emberi élet alapfunkcióinak ellátására szolgáló folyadék) háromezer forintot fizettek, hosszas sorban állás után.

A rendezvényen, amely olvasónk szerint látványban és zenében azért sokszor nem volt rossz, sem voltak biztonságiak. Az Indexnek írt beszámolók szerint sokan emiatt lányokat molesztáltak.

Olvasónk szerint nem nagyon volt mentőautó a rendezvényen, pedig bizonyos létszám fölött kötelező jelenlétük.

A pavilonban a vécék büdös, mocskos mobilvécék voltak.

Sokan az ellopott kabátok miatt a durva mínuszokban gyalog mentek haza.

A Valton vizsgálatot indított, hogy mit rontott el (Várom az eredményt :))

A rendezvényt szervező cég az ellopott értékekért kártérítést vállalt, hogy ezt pontosan hogyan fogják megoldani, nem tudni, Facebook-oldalukon 13 órája ígértek újabb közleményt. Korábban azt írták, száz, a buli után megtalált kabát vár gazdára még náluk.

A cég tulajdonosa egyébként az Eleven Events Kft., amelytől a leányvállalata elnézést kért (OMFG) a Facebookon. Feltehetően príma az együttműködés a buliszervező konglomerátumban.

Feljelentéseket tettek, és tüntetést szerveznek a MusicFM elé a bulin résztvevők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.