Izrael nem fizeti a palesztinokat megillető adóbevételeket, mert azok csatlakozni akarnak a Nemzetközi Büntetőbírósághoz

Egyéb
2015 január 03., 18:02
comments 218

Mahmúd Abbász elnök benyújtotta Palesztina csatlakozási kérelmét szombaton a Nemzetközi Büntetőbírósághoz. Válaszul Izrael felfüggesztette a Palesztin Hatóságnak járó vám- és adóbevételek folyósítását.

photo_camera AFP PHOTO / SAID KHATIB

A pénzt Izrael szedi be és utalja a Hatóságnak havonta, ennek összege mintegy havi 127 millió dollár, ami Palesztin Hatóság költségvetésének kétharmada. Izraelnek pénteken kellett volna átutalnia a decemberi adókat, de már ez sem történt meg. Az átutalás felfüggesztéséről állítólag maga Benjámin Netanjahu miniszterelnök döntött.

A Palesztin Hatóság azért szeretne csatlakozni a hágai bírósághoz, hogy Izraelt megvádolhassák háborús bűnök elkövetésével. (MTI/Aljazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.