Michel Houellebecq kiadója felfüggeszti az új könyv reklámkampányát

Média
2015 január 08., 21:25
comments 20

Michel Houellebecq-nek január 7-én jelent meg az új könyve, a Behódolás (Soumission). A könyv már a megjelenése előtt botrányt keltett, pedig akkor még sehol sem volt a párizsi terrortámadás. A könyv fikciós története szerint egy közeljövőben megrendezett francia elnökválasztáson a Nemzeti Front és egy muzulmán elnökjelölt csap össze. Az író kevesebb, mint egy hete még interjúkat adott európaszerte a könyvéről.

Az író 2002-ben az iszlámot a leghülyébb vallásnak nevezte. A Charlie Hebdo legfrissebb címlapja éppen Michel Houellebecq-en élcelődött:

Cimlap

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.