326 millió dollárt nyert a New York-i lottón az egész életét tanítással töltő házaspár

játék
2015 január 13., 13:57

Ez a New York-i lottó történetének legnagyobb nyereménye, átszámítva közel 88 milliárd forintról van szó.

A nyolcvanéves Harold Diamond a novemberben, a választások napján indult el feleségével vacsorázni, de mivel nagyon esett, inkább megálltak egy benzinkút étterménél és ott ettek. A férfi iskolaigazgatóként vonult vissza 1995-ben, egy évvel felesége után, ő 36 évet tanított.  Ketten együtt 80 évet dolgoztak a közoktatásban.

hazaspar

A kútnál látták meg a lottó reklámját, ekkor döntötték el, hogy tíz dollárért szelvényt vesznek. Az egyik szelvény aztán nagyon gazdaggá tette őket, de ez nem ment könnyen, mert a férfi el is felejtette, hogy a tárcájában van. Másnap golfozni ment a barátaival, ott meséltek arról, hogy egy nyertes szelvényt pont annál a benzinkútnál adtak el, ahol ő vásárolt.

Egyelőre pontos elképzelésük sincs, mit kezdjenek ennyi pénzzel. Első tervük mindenesetre az volt, hogy adjanak belőle a családtagjaiknak és valahogy visszaadjanak belőle a közösségnek is. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.