Rotterdam muszlim polgármestere szerint akinek nem tetszik a szabadság, az takarodjon a picsába

külföld
2015 január 13., 11:00
comments 484

Ahmed Aboutaleb Marokkóban született, 2008 óta ő a polgármestere az etnikailag nagyon sokszínű holland városnak. Most a francia események után beszélt a NewsHour című műsorban, és kemény üzenetet fogalmazott meg azoknak a muszlim bevándorlóknak, akik nem hajlandóak alkalmazkodni új otthonukhoz.

"Felfoghatatlan, hogy a szabadság ellen fordultok. De ha nem tetszik nektek a szabadság, akkor az isten szerelmére, fogjátok a táskátokat, és menjetek. Biztos van hely a világon, ahol ti magatok lehettek, ahol jól érezhetitek magatokat és ahol nem kell ártatlan újságírókat gyilkolnotok. És ha nem érzitek itt jól magatokat, mert olyan humoristák írják az újságokat, akiket nem szerettek, akkor nem tudok mást mondani, mint hogy menjetek a picsába. Ez az egész ennyire ostoba, annyira felfoghatatlan. Tűnjetek el Hollandiából, ha nem találjátok itt a helyeteket. Az összes jó szándékú muszlimot kinézik most miattatok itt."

- mondta Aboutaleb.

A férfi korábban maga is újságíró volt, 15 éves korában érkezett Hollandiába, egy imám fia. 2008-as megválasztása után még sok támadást kapott az ország szélsőjobboldali pártjaitól.

photo_camera (ROBERT VOS / POOL / AFP)

A politikus az integráció fontosságának egyik ismert szószólója, korábban is voltak hasonló, bár talán kevésbé heves kijelentései. A lövöldözés estéjén elmondott mondatai azután lettek ismertek, hogy a londoni polgármester, Boris Johnson példaként kezdett el rá hivatkozni, utána kapta fel a világsajtó. (Breibart/Cink/Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.