Letartóztattak egy francia humoristát, mert "terroristákat mentegetett" egy kommentben

külföld
2015 január 14., 10:00
comments 205

Dieudonne, az eddig is ellentmondásos komikus vasárnap, a párizsi terrortámadások után tartott másfélmilliós felvonulás után írta azt a Facebookon a Je suis Charlie kampányra utalva, hogy "ma este, már ami engem illet, Charlie Coulibalynak érzem magam". Erre a francia ügyészség letartóztatta, mert szerintük a komment alapján Dieudonne a terroristákat támogatja. Amit különösen bájossá tesz, hogy a Charlie Hebdo elleni támadást világszerte, de különösen Franciaországban a szólásszabadság elleni támadásként értékelték. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.