Juhász kivonult a belvárosi önkormányzatból

POLITIKA
2015 január 15., 08:40
comments 222

Juhász Péter a szerdai demonstrációja után csütörtök reggel is folytatta tiltakozó akcióját, a belvárosi önkormányzat közgyűlésének legelején bejelentette, hogy lemond bizottsági tagságáról - Juhász a most már csak a kerületi óvodákért és tanulmányi ösztöndíjakért felelős oktatási bizottságban kapott helyet - és a jövőben a közgyűlés munkájában sem vesz részt, mert nem akar asszisztálni ahhoz, amit ő csak lopásként jellemzett. Lopás alatt a belváros ingatlanértékesítési gyakorlatára gondolt.

Felszólalása végén átadta azt a feljelentését is, amit december 29-én tett a központi nyomozó ügyészségnél. Az ügyészség tájékoztatása szerint az ügyben feljelentéskiegészítést rendeltek el, de Sélley Zoltán kerületi jegyző az önkormányzat pénzügyi bizottságának kedd esti ülésén azt mondta, hogy "valószínűleg nyomozás indul" az ügyben. Hogy ezt Sélley mire alapozta, nem tudjuk.

Juhász a dokumentum átadása előtt figyelmeztette Szentgyörgyvölgyit, hogy polgármesterként nem illeti meg mentesség. "Nehogy abba a helyzetbe kerüljön, hogy Rogán Antal önt tolja előre, és aztán maga kerül börtönbe. Ez egy személyes javaslat" - mondta búcsúzóul Szentgyörgyvölgyinek.

Juhász 14 oldalas feljelentésében részletezi az önkormányzat elidegenítési gyakorlatát, kezdve attól, hogy az ingatlanokat gazdálkodási terv nélkül, ad hoc értékesítették, a legtöbb esetben a bérlők kérésére. Olyan bérlők kérésére, akik általában egy évnél rövidebb ideig, gyakran csak pár hónapig bérelték az ingatlanokat, így a vonatkozó kerületi rendeletek alapján nem lettek volna jogosultak arra a kedvezményre, amit aztán megkaptak.

Arról is írt, hogy az ingatlanok értékbecslésekor rendre az önkormányzat által meghatározott övezeti átlagárnál alacsonyabb négyzetméterárat határoztak meg meghatározhatatlan szempontrendszer alapján. (Címlapkép: MTI/Marjai János)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.