Lehet, hogy tényleg egy cinikus összeesküvés van a napelemek drágítása mögött

POLITIKA
2015 január 16., 19:39
comments 428

A volt államtitkár szerint szándékosan drágítják Orbánék a megújuló energiát, hogy semmiképp se érje meg abban gondolkodni.

Illés az ATV-ben beszélt arról, hogy

"azért teszik [vezetik be a környezetvédelmi díjat a napelemekre], hogy ne érjék meg a megújulók, mesterségesen megdrágítják őket. (...) [hogy a kormány] ne támogassa a megújulókat, az teljesen ellentmond annak, amit a józan ész diktál."

Aztán szóba kerül, hogy a kürtőskalácsért meg a meggypálinkáért felelős hungarikum államtitkárságnak kéne a környezetvédelemért tennie, miközben az ezzel foglalkozó állami apparátus jó részét szétverték. Ennek az lehet az oka, hogy szerinte Orbánék a környezetvédelemre mint a gazdasági növekedés akadályára, és egyáltalán baloldali ügyre tekintenek.

A kormány január elején jelentette be, hogy környezetvédelmi termékdíj lesz a napelemeken, mert ezt az EU előírja, mondjuk aztán erről kiderült, hogy nem igaz. Áder János köztársasági elnök is kérte, hogy ne vezessék be a napelemeket drágító díjat, de a kormány azt mondta, hogy igenis be fogják.

UPDATE:

Közben látom, hogy az RTL-en is beszélt, ott olyasmit mondott, hogy

erőltetik az atomenergiát, mert abból különböző érdekcsoportok profitálhatnának az elkövetkező 15 évben, miközben az ország csak hátrányt szenvedhet belőle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.