Beperelné a Charlie Hebdo legújabb számát egy pánmuszlim szervezet

Tbg
media
2015 január 18., 18:34
comments 78

Mohamed proféta ábrázolása és az iszlám vallás gyalázása miatt Szaúd Arábia volt kulturális minisztere, Iyad Madani eljárást indítana a francia vicclap, a Charlie Hebdo ellen.

Madani a főtitkára az Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC), amely Szaúd Arábia mellett számos muszlim többségű országban létezik, delegáltjai többek között az ENSZ-ben is ott vannak. Madani egy szaúdi lapnak azt nyilakozta, keresik az európai és a francia törvények alapján, hogyan tudnának pert indítani.

Madani szerint a Charlie Hebdo "túlélőszáma" egy rossz, vallásgyalázó vicc. A francia lapot többször próbálták hasonló okokból perbe fogni az utóbbi években, nem sok sikerrel. Az új szám megjelenése miatt több országban óriási tüntetések szerveződtek. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.