Mi köze van a magyar holokausztnak a paksi erőmű bővítéséhez?

Tbg
Történelem
2015 január 18., 16:34
comments 100

Nem tudom, talán majd önök rájönnek: a Dohány utcai zsinagógánál túlélőkkel, hitközségi vezetőkkel, volt orosz tábornokokkal, katonákkal, katonazenekarra, L. Simon Lászlóval és Gyurcsány Ferenccel súlyosbított megemlékezésről képsorozatot közölt az MTI, amiből itt raktunk össze egy anyagot.

És akkor most újabb képet közöl az MTI, amiből kiderül, hogy nem más támogatta a megemlékezést, mint a Roszatom, a sutyiban Moszkvával megkötött paksi erőműbővítés orosz, állami kivitelezője, amely a gettófelszabadítás támogatójaként és annak apropóján sajtótájékoztatót is tartott:

photo_camera Budapest, 2015. január 18.
Leonyid Malev, az orosz Alekszandrov katonakórus vezetője, Joszif Kobzon énekes, Lev Kacevics és Jurij Eltekov, a pesti gettót felszabadító Vörös Hadsereg két katonája, valamint Vjacseszlav Klocskov, a veteránok kísérője a budapesti gettó felszabadításának 70. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést támogató Roszatom orosz atomenergetikai konszern sajtótájékoztatóján, az Orosz Kulturális Központban Budapesten 2015. január 18-án.

A sajtótájékoztatóról magáról egyelőre nem adott szöveges hírt az MTI. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.