Pápa: A jó katolikus nem nyúl

vallás
2015 január 19., 20:03
comments 152

Ismét megdöbbentő kijelentéseket tett a megdöbbentő kijelentéseit egyfajta védjeggyé fejlesztő Ferenc pápa. A "megdöbbentő" itt úgy értendő, hogy pápához képest megdöbbentő.

Az imázsát ötven százalékban laza latin csávóból, ötven százalékban pedig argentin kültelki vagányból összerakó Ferenc most a katolikusok és a fogamzásgátlás kapcsolatát elemezve jelentette ki, hogy

"Sokan azt hiszik - elnézést a kifejezésért - hogy jó katolikusként úgy kell viselkednünk, mint a nyulak, pedig nem."

A pápa szerint például az a nő, aki hét császármetszés után, saját életét is kockára téve ismét szülni akar, az egyszerűen felelőtlen istenkísértő. Ferenc arról is beszélt, hogy bár a művi fogamzásgátlás tilos, a katolikusok is sokféleképpen alkalmazhatnak "természetes családtervezést".

A szokásos laza sajtóbeszélegetései egyikén a sztorizgatásba érezhetően jól belelendülő Ferenc pápa arról is mesélt, hogy amikor 1994-ben Argentínában két kormányhivatalnok megpróbálta őt is bevonni egy korrupt üzletbe, majdnem beléjük rúgott "ott, ahova a nap soha nem süt". (Yahoo via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.