Valami furcsa a veszprémi országgyűlési választás körül

politika
2015 január 19., 15:19
comments 125

Hétfőn 16 órakor zárult le a határideje a nyilvántartásba vételre jelentkezésnek a veszprémi 1-es számú választókerületben február 22-én rendezendő időközi parlamenti képviselő-választásra. Elnézést ezért a bonyolult mondatért, ilyen a demokrácia :-(

Meglepő módon összesen 26 (huszonhat) jelölt kérte nyilvántartásba vételét, pedig 24 órával korábban még csak kilencen adták le az aaláírásgyűjtő íveket (Gerstmár Ferenc LMP, Kásler Árpád Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Némedi Lajos Fidesz-KDNP, Szentpáli Kolos Magyar Munkáspárt, Szepessy Zsolt Összefogás Párt, Varga-Damm Andrea Jobbik, Varga Péter Miklósnét Aquila Párt és a független Bősze Ferenc és Kész Zoltán).

Ez a 26 kiemelkedően magas szám, ahhoz képest meg pláne, hogy összesen csak 18 párt jelentkezett az időközi választásra, így egy rakás független jelöltnek is kell lennie.

A február 22-i választáson akár a Fidesz kétharmados parlamenti többsége is múlhat. Arról sajnos nincs hír, hogy esetleg maga Simicska Lajos is a jelöltek között van-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.