A Sun búcsút intett a félmeztelen nőknek

Tbg
media
2015 január 20., 09:29
comments 118

Győzött a női jogi mozgalom: Negyven év után kikerülnek a legnépszerűbb brit bulvárlap, a The Sun 3. oldaláról a félmeztelen nőkről naponta készült képek és bugyuta szövegek.

A The Sun ezzel végleg szakít azzal a hagyománnyal, amit még a lap megvásárlása után Rupert Murdoch vezetett be. Nem is akarták nagy dobra verni a döntést, hétfőn még azt nyilakozta Murdoch a Time-nak, hogy a 3. oldal továbbra is a 2. és a 4. között lesz, és ott lesz majd Lucy is Warwickből. (Utalva ezzel a napicsajok állandó névképzésére)

A tiltakozást még 2012-ben indította Lucy Holmes, mondván ezzel a nőket, mint szexuális tárgyakat ábrázolja az újság, a "No more Page 3" mozgalom pedig eléggé kinőtte magát azóta, végül több mint kétszázer aláírás gyűlt össze tiltakozásul.

A Sun hivatalosan annyit közölt, hogy régimódinak találta a napicsaj rovatot, ezért válik meg tőle.

Az utolsó csöcsös szám - egy héttel a Charlie Hebdo vicclap túlélőszáma után egyébként - pénteken jelenik meg.

Az írországi Sun egyébként már 2013-ban beszüntette a félmeztelen női rovatát.

A magyar bulvárlapokban - brit mintára - naponta jelennek meg a szőke ciklonok és a barna madonnák, tipikusan nem is a 3. oldalon, hanem rögtön a címlapon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.