Az MTVA nem kér a norvég pénzből fizetett újságíróképzésből

Tbg
media
2015 január 20., 06:43
comments 63

Nem lesznek okosabbak sem az Átlátszónál, sem az MTVA-nál. Különös levelezés zajlott a magyar médiapiac alfája és omegája - vagy ahogy tetszik - omegája és alfája, tehát az Átlátszó és a közmédia között.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a közmédia 30-40 újságírót keres legújabb hírcsatornájához. Erre a felhívásra jelentkezett az Átlátszó egyik munkatársa, Erdélyi Katalain is, ám az MTVA a jelentkezést megköszönve elutasította azt, mondván, hogy:

"Sajnáljuk, de jelentkezését tehát nem áll módunkban elfogadni. (...) Szívesen delegálnánk kollégát az Önök egyik ilyen jellegű képzésére, hogy az ott szerzett tapasztalatok alapján szélesíteni tudjuk újságíró szakmai kitekintésünket, gyarapíthassuk szakmai tapasztalatainkat. "

Az átlátszósok nem voltak restek válaszolni, és felajánlották az MTVA vezetésének, hogy a norvég alap támogatásával folyó képzésükön részt vehetnek:

"Örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy a Norvég Civil Alap támogatásának köszönhetően módunkban áll munkatársaiknak egy közérdekűadat-igénylő és oknyomozó újságírói workshopot tartani, amely nagymértékben hozzájárulna szakmai tapasztalataik bővítéséhez."

Ezzel a lehetőséggel azonban nem élt az MTVA, mint írták, a következő okok miatt:

"a közmédiának – mely médium az adófizetők forintjaiból származó forrásokból működhet – egyetlen munkatársa sem köteleződhet el azzal, hogy elfogadja egy a politikától erősen átitatott hátterű szervezet finanszírozásával létrehozott újságíró szakmai képzésen való részvétel lehetőségét. "

Hát így, sajnos mink, olvasónk azért szegényebbek lettünk legalább egy oknyomozásban jártas közmédiással és egy közmédiában jártas oknyomozó újságíróval :((

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.