Ilyen íjászt még nem látott! Három nyílvessző alig fél másodperc alatt

életmód
2015 január 24., 09:34
comments 120

A dán Lars Andersen új szintre emeli az íjászatot. Mint sokan az íjászok közül, régi kéziratok, kódexfestmények és korabeli beszámolók alapján megpróbálja kitalálni, hogy pontosan hogyan is használták a fegyvereket harci helyzetekben. A magyarok közül a lovasíjász Kassai László is hasonlóképp gondolkodik.

Lars Andersen a sebességre helyezi a hangsúlyt, első körben a körülményes tegezt hagyta el, a szabad íjvesszőket a feszítő kezében viszi. Másfelől a megszokott módszerrel ellentétben nem az íj bal, hanem a jobb oldalára helyezi a nyílvesszőt, így sokkal gyorsabban tud lőni.

A leglátványosabb, amikor a levegőben repülő nyílvesszőket elkapja és visszakézből kilövi. Persze sok kommentelő a videó alatt kifejti, hogy egy valós harci helyzetben, páncélzattal szemben semmit sem érne a dán fickó technikája. Érdemes végignézni a videót. (via Dailydot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.