18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Menekülő gyanúsítottat lőtt agyon egy oklahomai rendőr

bűnügy
2015 január 24., 20:57
comments 370

Az alábbi, majdnem 7 perces vágatlan videót az oklahomai rendőrség hozta nyilvánosságra pénteken. Az látható rajta, hogy a rendőrök intézkednek a 21 éves Terence Walker ellen, de a férfi elszalad, az utánaeredő rendőr, Chansey McMillin pedig több lövéssel végez a menekülő gyanúsítottal.

Nem pontosan látszik, hogy mi történik, a rendőrség szerint a videó azt bizonyítja, hogy a menekülő Walker elejtett egy pisztolyt, megállt, felkapta és a rendőr felé fordította. A kritikusok szerint nem látszik, mit ejtett el, de miután azt felkapta, futott is tovább, ekkor lőtték le. A helyszínen találtak egy pisztolyt.

Walkerre egyébként azért hívtak rendőrt, mert egy esküvőn fenyegetőzött.

A lövöldözés körülményeit vizsgálják, McMillint addig szabadságra küldték.

Minthogy egy fehér rendőr ölt meg egy fekete gyanúsítottat, a fergusoni és a bridgetoni események után itt is felmerült a rasszizmus kérdése.

Itt írtunk arról, hogy Obama azt akarja, hogy több 10 ezer rendőr viseljen olyan kamerát, mint amivel a mostani videó is készült, és hogy miért nem biztos, hogy jó ez a terv. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.