Rogán szerint nem szabad összekeverni a letelepedési kötvény ügyét a bevándorlással

politika
2015 január 26., 05:24
comments 142

A Fidesz frakcióvezetője szerint a „megélhetési bevándorlás” a migrációs politika része, ellenben az, ha valaki pénzért vásárol letelepedési engedélyt, már

a befektetők vonzására kitalált program.

Arról nem is beszélve, hogy ha egy európai uniós polgár, teszem azt, egy magyar vándorol ki egy másik EU-országba, az kimondottan hasznára válhat az EU-nak, szemben azzal, ha nem EU-s polgár vándorol ugyanoda.

Rogán legalább ilyen következetes, amikor a bevándorlók kulturális hátteréről beszél. Szerinte ki kell mondani, hogy a „kulturális különbségek igenis nehezen kezelhetők”, de persze „természetesen” nem kulturális háttér alapján akarnak szelektálni, mert Magyarország „a megélhetési bevándorlókat” nem akarja, jelentsen bármit is ez a kifejezés.

Rogán szerint amúgy Európában több politikus megkönnyebüléssel fogadhatta, hogy végre valaki mer erről beszélni, mert ott nem illik ilyet. (Via Napi Gazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.