Tizenkét induló vetélkedhet Veszprémben, pont mint az Éhezők viadalában

POLITIKA
2015 január 26., 20:35
comments 39

Jogerőre emelkedett a választási bizottság döntése, 12 jelölt neve szerepel majd a februári veszprémi időközi választás szavazólapján. Ez hétfő este dőlt el.

A választási bizottság több alkalommal döntött a jelöltek nyilvántartásba vételéről, múlt csütörtökön 12 jelöltet utasított el.

A döntést hárman megfellebbezték, a Nemzeti Választási Bizottság elutasította fellebbezésüket. A hétfő délután négy órai határidőig bírósági felülvizsgálati kérelem nem érkezett. Ez azt jelenti, hogy a döntés, amely szerint 12 jelölt közül választhatnak majd a szavazók a februári 22-i időközi választáson, jogerőre emelkedett.

A szavazólapon Gerstmár Ferenc, az LMP, Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Némedi Lajos, a Fidesz-KDNP, Szentpáli Kolos, a Magyar Munkáspárt, Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt, Varga-Damm Andrea, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Varga Péter Miklósné, az Aquila Párt jelöltje, illetve a függetlenként induló Bősze Ferenc, Kész Zoltán, Horváth Lajos, Karancsi Tibor és Papp András Pál neve szerepel majd.

Veszprémben azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort 2014. november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen, október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Korábban Simicska Lajos is belengette, hogy esetleg elindul, de aztán végül mégsem tette. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.