A Magyar Felvonó Szövetség (<---- :DDDDD) szerint 2020-ig több ezer liftet kell lecserélni a kormány egyik rendelete miatt

gazdaság
2015 január 27., 06:57
comments 112

Liftek, felvonók, páternoszterek

A Népszabadság cikke szerint több ezer társasházi felvonót kellene teljesen felújítani vagy újra cserélni öt éven belül egy minden bizonnyal figyelmetlenségből túl szigorú kormányrendelet miatt. A liftek felújítása vagy cseréje házanként egy és tízmillió forint közötti összegbe kerülhet. Erre a társasházak többségének nincs pénze. Még a liftbizniszben érdekelt cégek is finomítanának a rendeleten.

Az általam eddig ismeretlen, de pompás szervezet, a Magyar Felvonó Szövetség elnöke, Apatini Kornél nyilatkozott a Népszabadságnak. Elmondta, hogy a kormány tavaly módosította a felvonók üzemeltetését is szabályozó rendeletet. Azokat a lifteket, amelyeket húsz évnél régebben építettek be vagy újítottak fel teljesen 2020-ban szabványossági felülvizsgálatnak kell alávetni. Ennek pedig a legtöbb nem fog megfelelni.

Apáti szerint a 37 ezer felvonó harmadát 1990 előtt helyezték üzembe. További részletek a Népszabadság cikkében.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.