Élőben kapcsoljuk a töksötét Magyarországot

media
2015 január 28., 19:18
comments 193

Amióta nem kell műholdas közvetítőkocsi, hatalmas stáb, csak egy hátizsáknyi technika a televíziós élő bejelentkezéshez, minden csatorna nagy örömmel használja ezt a formát. A Közszolgálati Közmédia M1 Híradójában már nincsen műsor egy élőben bólogató riporter nélkül, így a fülhallgatós médiamunkásokat már mindenhová kiküldik, hogy fél nyolc után három mondatot elmondjanak a kanapén ülőknek. Ha teljesen felesleges, akkor is. Az elmúlt pár hónap teljesen indokolatlan élő kapcsolásaiból itt egy válogatás.

1.

2015. január 2. Somorjai Balázs riporter az egyik Budapest melletti bevásárlóközpont mellől, hogy hogyan fogynak a leárazott termékek a karácsonyi roham után. Jól.

somorjai

2.

2014. november 24. Bornemissza Gergely jelentkezett egy Nagykanizsa külterületén található tyúkól elől, és mindenkit megnyugtatott, hogy nem tartanak a Németországban tomboló madárinfluenzától a helyi állattartók.

m11

3.

2015. január 2. Orsós Róbert élőben Budapestről tájékoztatja a tévénézőket, hogy téliesek az útviszonyok, és mielőtt bárki elindulna bárhová, tájékozódjon.

orsos_robert

4.

2014. január 3. Felsőtárkány egyik wellness szállójának ajtajánál maga Puzsár Zsófia elégíti ki az információéhséget. Megtudjuk, hogy az afrikai hangalatú szálló gyerekbarát, így számos gyerekprogram volt.

puzsar

5.

2014. január 5. Tóth Tamás a Margitszigetről, hogy nem gyengül a szél még pár napig.

toth_tamas

6.

2015. január 18. Ridavics Pál nem ismeri a veszélyt: élőben jelentkezik be az eplényi sípályáról. Elmondja, hogy az egész Bakonyban sehol sincsen hó, minden barna, kivéve a korábban behóágyúzott pályákat.

ridavics_pal

7.

2014. november 27. Németh Balázs a „Hogyan néznek ki a kivilágított tüskék a frissen átadott Tüske-csarnokon?” kérdéssel büntette meg Németh Pétert. Grátisz: a Híradó műsorvezetőjének cége felel a sportcsarnok PR-jáért. Tökéletes árukapcsolás.

nemethpeter

8.

2014. november 26. Bornemissza Tamás egy nagykanizsai fogadó elől, ahol Németh Balázs híradó műsorvezető szerint állandóan szól a zene, mégpedig legálisan. Tamás ezt megerősíti, és egyetlen mondatban letudja a bejelentkezést: „A tulajdonosok negyedévente nyolcvanezret fizetnek az Artisjusnak, ami évente több százezres kiadást jelent számukra.”bornemissza_1

9.

2014. november 21. Orsós Róbert az Erzsébet-híd tetejéről, még mindig élőben.

Németh Balázs: Milyen onnan a kilátás, Robi?

Orsós Róbert: Gyakorlatilag gyönyörű! 

Kár, hogy a Híradó nézői ezt sosem tudták megtapasztalni, mert a kamerát lent felejtették a hídon.

orsos_balazs

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.