Felrobbanó macskákról szóló kártyajáték lett a Kickstarter valaha volt legjobban támogatott projektje

játék
2015 január 28., 21:35
comments 67

Lehet sok mindenért szidni az internetező közösséget, de azt nem lehet mondani, hogy ha fontos ügyről lenne szó, ne fognának össze. A legismertebb közösségi pénzgyűjtő oldalra, a Kickstarterre került fel az Exploding Kittens, azaz Robbanó Macskák nevű kártyajáték kampánya. A készítők szerény (és utólag nézve nevetséges) tízezer dollárt (2,8 millió forint) szerettek volna összeszedni a játék megvalósítására.

A közösség viszont beintett, 24 óra alatt összejött az egymillió dollár, 22 nap alatt pedig 4,2 millió dollár, azaz 1,1 milliárd forint. Ezt több mint 107 ezer ember dobta össze. Ez lett ezzel a Kickstarter valaha legjobban megtámogatott projektje, azaz e mögé állt be a legtöbb ember az oldal indulása óta. Olyan van, aki ennél több pénzt gyűjtött, de olyan, aki ennyire sok embertől, még nem volt.

lottes

Elan Lee és Shane Small ötletgazdák nem győzték megköszönni a támogatást, és megígérték, hogy napokon belül újabb információkat fognak nyilvánosságra hozni a játékról.

Ja igen, mert a legszebb az egészben, hogy arról még mindig nem tudni sokat. Annyit sejteni, hogy lézersugarak, robbanó macskák és néha kecskék bukkannak fel a lapokon, és orosz rulett szerűen kell dobálni a nálunk lévő kártyákat. Akinél pedig a felrobbant macskát ábrázoló kártya marad, az veszít. Vagy ilyesmi.

Az alapcsomagot, ami 56 kártyát tartalmaz, 20 dolláros beszállásért lehet megszerezni a Kickstarteren, de van egy NSFW-verzió is, 35 dollárért. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.