Gendersemleges öltözővel nyit újra egy uszoda Svédországban

életmód
2015 január 28., 14:19
comments 53

A Stockholm közelében fekvő közuszodát a hétvégén adják át egy felújítás után, immáron három öltözővel. A harmadik terem az önmagukat semleges neműként identifikálók számára lesz nyitva. Sundbyberg város önkormányzatának közleménye szerint ez lesz az első LMBT-szempontból hitelesített uszoda az országban. Svédország amúgy is élen jár a szexuális identitással összefüggő jogok biztosításában. Az új öltözőben amúgy egyszerre csak egy ember fér el (!), és az uszoda vezetése szerint lehet majd használni fogyatékkal élő vendégek és olyan úszni vágyók számára, is akik vallási meggyőződésük miatt szeretnének egyedül átöltözni. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.