Joel Grey 82 évesen árulta el, hogy meleg

külföld
2015 január 28., 19:15
comments 241

Az Oscar- és Tony-díjas amerikai színészlegenda a People magazinnak adott interjúban vallott erről. 

"Nem szeretem a címkéket, de ha már címkézni kell, akkor meleg férfi vagyok"

- mondta a leginkább a Kabaré című kultikus musical ördögire formált konferansziéjaként ismert színész.

Grey 24 éven át élt házasságban Jo Wilder színésznővel, akitől két gyereke született, James nevű fia, aki konyhafőnökként boldogul, és lánya, Jennifer Grey, aki maga is színésznő, és Patrick Swayze partnereként a női főszerepet játszotta a Dirty Dancing - Piszkos Tánc című 1987-es zenés filmben.

A Kabaré című Broadway-musical konferansziéjaként Joel Grey 1967-ben nyerte el az amerikai színházi szakma legrangosabb elismerését, a Tony-díjat, 1973-ben pedig ugyanezen szerep filmbeli változatáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe- és az Oscar-díjat.

Grey elmondta a társasági magazinnak, hogy családja tudott minderről, ő azonban a tágabb nyilvánosság előtt nem merte felvállalni másságát, mert fiatal korában, eszmélése idején még börtönnel sújtották a melegeket szűkebb hazájában, Ohióban.

"Idő kellett ahhoz, hogy felvállaljam a másik részét annak, ami mindig is voltam"

- fogalmazott.

Lánya örömét fejezte ki, hogy apja már elég magabiztosnak érzi magát az előbújáshoz.

"Önmagunk bármilyen későn, bármilyen idős korban való elfogadása, a végre hazugságok és féligazságok nélküli élet az igazi szabadság"

- mondta Jennifer Grey a People-nek apja coming outjával kapcsolatban.

Joel Grey alapvetően Broadway-színész, de játszott számos mozifilmben és tévésorozatban is, legutóbb például a Doktor House-ban és A Grace Klinikában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.