A kormány a teljes M0-st fizetőssé tenné

POLITIKA
2015 január 29., 10:09
comments 118

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium politikai államtitkára az ATV-nek nyilatkozott az új útdíjrendszerről, és azt mondta, tök oké, hogy a gyorsforgalmi utakat fizetőssé teszi a kormány. A végső cél a teljes M0-s körgyűrű fizetőssé tétele, Fónagy szerint ez 1-3 éven belül lehetségessé válik. Most még azért nem lehetett a teljes körgyűrűt fizetőssé tenni, mert bizonyos szakaszok EU-s pénzből is épületek, és azok használatáért egy bizonyos ideig nem lehet pénzt kérni. Ezek a szerződések azonban hamarosan kifutnak, így a teljes szakasz fizetős lehet majd.

Az államtitkár szavaiból az is kiderült, hogy a kormány tényleg hetek alatt barmolta össze az új rendszert, 2014 novemberében merült csak fel az erre való igény, így az egész rendszer előkészítésére alig egy hónap maradt. Ezért csúsztak át a hibák 2015-re. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.