A Népszava szerint megállapodott az RTL és a kormány

POLITIKA
2015 január 29., 07:53
comments 451

A Népszava azt írja, hogy szerdán Berlinben megállapodott Lázár János és Andreas Rudas, az RTL Group regionális vezetője arról, hogy az RTL hírműsoraiban visszavesz a kormánykritikus hangból. Cserébe pedig a kormány legkésőbb 2016 januárjától 5 százalékra csökkenti a tavaly novemberben 50 százalékosra emelt (szinte egyedül az RTL-t sújtó) reklámadót. A Népszava információi szerint az erről szóló kormánytervezet csütörtökön megérkezett az RTL jogi osztályára.

Ezen felül - szintén a Népszava szerint - az RTL azt is elérte, hogy továbbra is megkapja a kábelszolgáltatóktól járó programdíjat, ami nagyjából 6-8 milliárd forint.

Ha ez az egész igaz, akkor teljesült az Orbán-kormány célja, és még Angela Merkel kancellár Budapestre érkezése előtt sikerült elsimítani a vitát a német tulajdonú tévécsatornával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.