Áder János beperli Vágvölgyi B. Andrást és az Indexet

POLITIKA
2015 január 29., 13:42
comments 268

Vágvölgyi B. András esztéta decemberben írta ki a #kedveshírtévé sorozatban, hogy még a Néphadseregben elzárásra ítélték, és a fogdatársa a mostani köztársasági elnök, Áder János volt. Vágvölgyi azt állította, hogy Áder „részeg lövöldözés” miatt kapott 30 napos elzárást.

Állításait az Index is átvette, amire pedig Áder János a köztársasági elnöki honlapon írta meg a cáfolatot.

Áder igazából kétszer volt fogdában katonai szolgálata miatt, 1978-ban, de egyszer sem részeg lövöldözés miatt. Egyszer azért, mert ügyeletes volt, hideg reggelen nem küldte ki a többieket rövid ujjúban reggeli tornára, ezért 7 napnyi fogdát kapott, másszor pedig azért, mert az argentin vébét éjjel titokban nézte, de az egyik meccs után a hajnali őrszolgálaton elaludt – ezért kapott 30 napot. Mint írta:

„Ez a valódi történet. Se őrhelyelhagyás, se ittas lövöldözés, se börtön. Vágvölgyi B. András és az Index – a valóságot durván meghamisító állításaikért – jogi elégtétellel tartoznak.”

Az Index most kapta meg Áder keresetlevelét: az államfő a majdani ítélet közzétételét kéri az Indextől és – a Facebookon – Vágvölgyitől, illetve 1-1 millió forint sérelemdíjra tart igényt. A cikk miatt magyarázkodnia kellett az ismerőseinek, és a hamis állítások alkalmasak a személyébe és tisztségébe vetett közbizalom megingatására – indokolta meg Áder János.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.