Pécs csodazongorát akar

POLITIKA
2015 január 29., 15:36
comments 177

A Bogányi Gergely zongoraművész kezdeményezéséből született zongora beszerzéséről döntött a pécsi közgyűlés. A múlt héten bemutatott, az MNB által finanszírozott, baráti cég által gyártott hangszer megvásárlását közadakozásból fedeznék.

A legkésőbb 2016 júliusáig tartó közadakozáson megvásárolni tervezett hangszert a pécsi Kodály Központban helyeznék el, azt a Pécsen fellépő zenészek szólaltathatnák meg – mondta el az előterjesztés ismertetésekor Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere.

zengafons bogányi zongora

Az új típusú hangversenyzongorát Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére fejlesztették ki. Az MTI úgy fogalmaz: „a várakozásokat is felülmúló, egyedülálló formatervezésű, az eddig ismert hangszereknél gazdagabb hangképű, illetve hangzású csodazongorát január 20-án mutatták be a magyar kultúra napjához kapcsolódva Budapesten”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.