Az amerikai külügyminiszter Ukrajnába utazik

külföld
2015 január 30., 18:58
comments 285
photo_camera (PIUS UTOMI EKPEI / AFP)

John Kerry jövő heti látogatásának célja az amerikai külügyminisztérium elmondása szerint, hogy megerősítse a kijevi vezetést Washington támogatásáról az oroszbarát szeparatisták elleni harcban. Kerry Kijevben Petro Porosenko ukrán államfővel, Arszenyij Jacenyuk miniszterelnökkel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel fog tárgyalni.

Barack Obama a héten közölte, hogy mélyen aggasztja a kelet-ukrajnai harcok súlyosbodása, és az Egyesült Államok a katonai csapáson kívül minden lehetséges lépést számba fog venni Oroszország nemzetközi elszigetelése érdekében.

A kelet-ukrajnai háborús helyzetről itt írtunk többet legutóbb. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.