Homoszexualitással vádolt férfit dobtak le az IS terroristái egy épület tetejéről

külföld
2015 január 30., 14:46
comments 191

Az önmagát Iszlám Államnak neveztető dzsihadista terrorszervezet harcosai megint képesek voltak olyan szörnyűséget elkövetni, amivel bekerülhettek a világsajtóba. A londoni székhelyű emberi jogi szervezet, a Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy az IS harcosai ledobtak egy férfit egy épület tetejéről, mert azzal vádolták, hogy korábban egy másik férfival létesített szexuális kapcsolatot. A férfi túlélte a zuhanást, a terroristák ekkor halálra verték.

Az eset az IS bázisának számító Rakka tartományban, Tell Abyad városában történt.

A mostani eset nem az első hasonló gyilkosság, amire mostanában fény derült. A hónap elején két olyan gyilkosság is történt, amikor homoszexualitással vádolt embereket dobtak le épületek tetejéről.

A január eleji kivégzés képei

Még decemberben hozta nyilvánosságra az IS a "büntetőtörvénykönyvét", amiben a homoszexualitást is halálos bűnnek nevezték meg.

Az Observatory jelentése szerint januárban 35 embert végzett ki Szíriában az IS, közülük 22 civil állampolgár volt. Pénteken egy házasságtöréssel vádolt nőt köveztek meg. A szervezet jelentése szerint a nő túlélte a kövezést, és megpróbált elfutni. Ekkor az IS egyik harcosa megpróbálta lelőni, de az IS által kinevezett saría-bíró figyelmeztette, hogy a törvények szerint az ítéletet végrehajtották. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.