A Magyar Hírlap kioknyomozta, hogy Bajnai Gordon nem nyugszik a gonoszkodásban

POLITIKA
2015 január 31., 07:51
comments 264

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye

- írja a Magyar Hírlap szombati számában.

A Magyar Hírlap nemrég rántotta le a leplet Bajnai Gordon különösen fortélyos mesterkedéseiről, nevezetesen arról, hogy - a már nem parlamenti képviselő - Bajnai tavalyi vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel pontosan céges osztalékát. A volt miniszterelnöknek 2010 és 2012 között működött egy Ebit Consulting Kft. nevű tanácsadó cége, amiből 2011-ben hat, 2012-ben pedig már 25,9 millió forint osztalékot vett ki a cikk szerint. A vagyonnyilatkozatába azonban nem ezt írta, hanem azt, hogy „cég eredményétől függő osztalék felvétel”.

A Magyar Hírlap briliáns cikke azt elfelejtette megemlíteni, hogy egyébként nem egy képviselő írja ezt, hiszen a legtöbb cégnél csak azután dől el az osztalékfizetés, miután a képviselők már leadták a vagyonnyilatkozatukat. Tudják ki csinálja még így?

Például a fideszes Gulyás Gergely.

Ezen kívül a Magyar Hírlap cikke nem sok konkrétumot tartalmazott, olyanokat írtak, hogy erről meg arról a vagyonelemről sem tudni sokat. További hiányosság volt, hogy Bajnai élettársáról sem tett említést, holott a törvény értelmében a képviselők családtagjai is vagyonbevallásra kötelezettek.

A Magyar Hírlap szombati számában tovább ütötte az ügyet: megkérdezték a mentelmi bizottság előző elnökét, a KDNP-s Rubovszky Györgyöt, mi lehet az általuk felderített Bajnai-gate vége. Rubovszky azt mondta a lapnak:

ő úgy tudja, ezt az ügyet a mentelmi bizottság tárgyalni fogja.

Elmondta azt is, hogy súlyos szankciói vannak annak, ha egy képviselő vagy családtagja eltitkolja jövedelmét, vagy elmulasztja a vagyonbevallás benyújtását, a képviselő a vagyonbevallás benyújtásáig semmilyen juttatásban nem részesülhet, és ha a képviselőséggel összeférhetetlen helyzetet nem orvosolja, az mandátumvesztéssel jár.

Ez ugye Bajnainál már tárgytalan, hiszen már nem képviselő, de büntetést még kaphat.

Jó tudni, hogy a mentelmi bizottság az igazán fontos ügyekkel érdemben is foglalkozik, és nem hagyja, hogy a Rogán Antal lakásnövekedésével, vagy Szijjártó és Lázár lakásvásárlásaival kapcsolatos bagatell kérdések lefoglalják a testület erőforrásait.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.