Libériában hat hónapja nincs tanítás, és megint elhalasztották az iskolakezdést

Egészségügy
2015 február 01., 18:13
comments 6

A világ eddigi legsúlyosabb Ebola-járványában érintett 3 afrikai országban, Libériában, Guineában és Sierra Leone-ban tavaly függesztették fel a tanítást az iskolákban, hogy megakadályozzák a vérzéses láz terjedését. A járványban 9 ezer ember halt meg, de a terjedés az utóbbi hetekben lelassult, ezért merült fel, hogy újra kinyitnak az iskolák. Guineában január 19. óta működnek az iskolák, Sierra Leone-ban márciusban kezdődik a tanév. Libériában úgy volt, hogy hétfőn kezdenek, de most február 16-ig elhalasztották az oktatás újraindítását, mert még meg kell tanítani az iskolai dolgozókat a megfelelő egészségügyi előírások beíratására, és mert momentán nincs elég pénze az államnak. (AFP via DailyMail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.