Másodjára is vissza kellett hívni kétmillió autót hibás légzsákok miatt

autó
2015 február 01., 11:13
comments 29

Újra légzsákot kell cserélni több mint kétmillió autóban az Egyesült Államokban. A 2002-2004 között gyártott modellek - köztük pár kimondottan népszerű is, például a Toyota Corolla és a Dodge Viper - légzsákjai minden ok nélkül, maguktól is felfúvódnak.

Mindegyik modellt visszahívták már egyszer emiatt, de az akkor végzett javítások csak 85 százalékuknál működtek. Ezért most a légzsákok teljes elektronikáját lecserélik.

A tulajdonosok ezzel még nem szabadulnak, az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság szerint ez a csere is csak ideiglenes megoldás addig, amíg végre meg nem találják a hiba valódi okát.

A visszahívott autók közül a Toyota és a Honda modeljeiben magát a légzsákot is cserélni kell, mert az olyan erővel fúvódik fel, hogy sérüléseket, akár halált is okozhat. (Via CBS Detroit)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.