A New England Patriots nyerte a Super Bowlt

sport
2015 február 02., 06:23
comments 14
photo_camera AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

A New England Patriots 28-24-re legyőzte a címvédő Seattle Seahawks együttesét a 49. Super Bowlon.

New England Patriots-Seattle Seahawks 28-24 (0-0, 14-14, 0-10, 14-0)

A Patriots részéről negyedik bajnoki címével rekordot állított be Tom Brady irányító és Bill Belichick vezetőedző is. Előbbi Joe Montanát és Terry Bradshaw-t, a San Francisco 49ers, illetve a Pittsburgh Steelers élő legendáját érte utol, míg a tréner Chuck Nollt, aki a 70-es években négyszer vezette diadalra a Steelerst.

A Super Bowl legértékesebb játékosának, immár harmadszor Tom Bradyt választották, így ebben is utolérte a rekorder Montanát. A Patriots nyolcadik döntőjén negyedik bajnoki címét szerezte meg.

Az első félidőben a Patriots játszott jobban, rendre sikerült haladniuk a liga elismerten legjobb védelme ellen, de Tom Brady egy ízben közel az ellenfél célterületéhez eladta a labdát. A második negyedben Brady már nem hibázott és 11 yardos passzával Brandon LaFell vezetést szerzett a bostoni csapatnak. A címvédő addig semmit sem mutató támadói is megrázták magukat, ugyanis Russell Wilson irányító és Chris Matthews 45 yardos összjátéka előkészítette a futó Marshawn Lynch touchdownját.

Az első félidő hajrájában ismét Brady az év visszatérőjének választott Rob Gronkowskynak adott újabb touchdown-passzt. A rekordot jelentő hatodik döntőjén játszó Brady 11. touchdown-t érő passzával beállította Joe Montana Super Bowlokra vonatkozó csúcsát.

Alig több mint fél perce maradt a Seahawksnak a szünetig, de ez is elégnek bizonyult az egyenlítéshez, ugyanis a félidő előtti utolsó játékból Wilson passzolt 11 yardos touchdownt az újonc elkapónak, Matthewsnak.

A folytatásra ellenállhatatlan játékkal tért vissza a Seahawks: előbb Steven Hauschka 27 yardos mezőnygóljával először került előnybe, majd Brady második eladott labdáját is megbüntette, ugyanis a következő támadásból Doug Baldwin 3 yardos elkapásból ért el touchdownt.

A Patriots azonban nem adta fel és fokozatosan átvette a játék irányítását. Brady a San Francisco 49ers négyszeres bajnok élő legendáját, Montanát felülmúlva újabb touchdown-t passzolt, ezúttal Danny Amendolának, majd a bostoniak védelme leparancsolta a pályáról a Seahawks támadóit, Brady pedig újabb touchdown-passzt osztott ki, a végén Julian Edelman kapta el 3 yardos átadást.

A Seahawks-nak azonban maradt két perce, hogy egy touchdownnal megnyerje a meccset. A végjátékban két nagy, köztük egy rendkívül szerencsés játékkal a címvédő az ellenfél egy yardosára ért. Ekkor, 26 másodperccel a vége előtt váratlanul passzjátékot választott a Seattle, de ez visszaütött, mivel Malcolm Butler kapta el Wilson átadását, ezzel a labdaszerzéssel eldöntötte a találkozó végkimenetelét. (via MTI, de mondjuk ők tényleg Hazafiakat és Halászsasokat írnak!!!)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.