Ők osztják az észt az internetről Deutsch Tamásnak

INTERNET
2015 február 04., 13:59
comments 291

Netadó helyett inkább internetes konzultációt hirdetett a kormány, és a nemes feladattal rögtön meg is bízták Deutsch "Tweet or Die" Tamást, aki mostanra létrehozta az internetkon.hu nevű nemzeti konzultációs oldalt.

A vállalkozás fontosabb újdonságairól itt egy meggyőző összeállítás:

Az internetkon.hu videórovatában Deutsch kiadó-főszerkesztő bemutatkozása mellett egyetlen videó szerepel: Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület (infoter.hu) elnöke áll ki mellszélességgel az állami szervezésű internetes konzultáció mellett.

De vajon milyen tanácsokra, milyen témafelvetésekre és kérdésekre számíthat a kormány Magyarország legmenőbb internetes szakértőitől?

Max Wéreb előásott egy kétéves videót, ahol az Infotér rendezésében beszélgetnek az egyesület vezetőségi tagjai (Soltész elnök mellett Mester Sándor elnökségi tag) egyéb szakértőkkel, akik között ott van Sík Zoltán Nándor, az első Fidesz-kormány informatikai kormánybiztosságának államtitkári rangban álló vezetője, a szintén fideszes Oroján Sándor és a mandineres Balogh Ákos Gergely is. A beszélgetés címe:

Facebook: Többet tud (rólunk), mint gondolnánk

Lássuk az Infotér által szervezett kerekasztal-beszélgetés tíz legdrámaibb pillanatát!

10. Kriminális dolgok

9. A Facebook biztonságos

8. Nem tudjuk, hogy mire képesek

7. Mindent kitálalnak

6. A texasi láncfűrészes gyilkos

5. Te vagy a termék!

4. Nem robban ki senki a mellemből, ugye?

3. Pillanatok alatt bejelölték

2. Amikor letoltad a nadrágodat

1. Miről beszélünk innentől kezdve?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.