Kanadában 22 év után segíthet az orvos az eutanáziában

életmód
2015 február 06., 19:55
comments 30

Korábban az volt az érv a tiltásra, hogy könnyen vissza lehet élni az orvosi beavatkozással, és ennek gyenge, sebezhető emberek esnének áldozatul. Most úgy látszik, hogy már nem tartanak ettől Kanadában, vagy legalább is fontosabbnak tartják az ember méltóságteljes halálhoz fűződő jogát. Azzal is érveltek az orvosi segítséggel elkövetett öngyilkosság legalizálása mellett, hogy éppen ez a lehetőség hosszabbíthatja meg egyes betegek életét. Olyanokét, akik előre tudják, hogy hosszú betegségük miatt egy ponton már nem lesznek képesek egyedül öngyilkosok lenni, emiatt pedig inkább hamarabb véget vetnek életüknek, hogy elkerüljék a fájdalmat. Mostantól ők is nyugodtak lehetnek, hogy segíthet az orvos akkor is, amikor ők már nem képesek cselekedni, így tovább várhatnak. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.