Hófúvás-riasztás kíséri ezt a vasárnapot

időjárás
2015 február 08., 06:12
comments 20

Több dunántúli járásra már narancssárga, másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye járásaira adhatják ki a nap folyamán a másodfokú riasztást a hófúvás miatt.

Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben ugyancsak a hófúvás miatt.

Emellett a viharos szél miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében valamint a fővárosban ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta, hogy az Alföldön és északkeleten 60 kilométer per órát meghaladó széllökésekre lehet számítani, a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén a legerősebb széllökések akár a 85 kilométer per órát is elérhetik. Késő estére megszűnnek a viharos lökések, de továbbra is erős marad a légmozgás.

Napközben hózáporok, hózivatarok alakulhatnak ki, melyek nyomán - legjobb eséllyel az Alföld délkeleti részén - pár centiméter, helyenként esetleg 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.