Frissítve: Mégsem állapodtak meg semmiben Minszkben!

Egyéb
2015 február 12., 07:23
comments 212
photo_camera AFP PHOTO /HO / PRESIDENTIAL PRESS-SERVICE/ MYKOLA LAZARENKO

UPDATE 8:52: Tegyék nyugodtan zárójelbe eredeti címúnket, miszerint állítólag megállapodtak valamiben Minszkben. Ahogy azt sejtettem, az orosz állami hírügynökség alternatív valóságról tudósított. Putyin távozása után Porosenko ukrán elnök, Merkel kancellár és Hollande francia elnök még visszatértek a terembe, de előtte Porosenko az újságíróknak még elmondta, hogy az orosz feltételek Ukrajna számára elfogadhatatlanok. Ennyit arról, hogy valamiben megállapodtak volna.

 

UPDATE2 9:00: Annyira nincs megállapodás, hogy már a szakadárok is visszautasították. Most tovább az eredeti hírhez:

Minden eddiginél updatebb Update: Mégiscsak lett megállapodás, bár ennek is elég zavarosak a részletei.

Az orosz állami hírügynökség, a Ria Novosztyi szerint valamilyen megállapodásra jutottak Minszkben az ukrán válságról Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország vezetői. Az orosz - ezért csak korlátozottan megbízható - forrás szerint 80 százalékban egyeszségre jutottak, például abban, hogy

kivonják a nehéz fegyvereket a csatatérről és demilitarizált zónát alakítanak ki a lázadók területei körül.

A CNN helyszíni tudósítója, Nic Robertson "benyomásai" szerint "úgy tűnik, hogy nem sikerült átfogó megállapodást kötni, így inkább megállnak a részmegállapodásnál".

Egy részmegállapodás Putyin sikere volna. Ezzel fenntarthatná a látszatát, hogy a rendezésre törekszik, miközben

fenntartaná a jelenlegi, Oroszországnak előnyös status quót: az állandósult bizonytalanságot.

Így valójában ez az az eredmény, amit Putyin el akarhatott érni a minszki tárgyalásokon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.