Új vezető a Nemzeti Vagyonkezelő élén

gazdaság
2015 február 13., 17:00
comments 23

Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére február 16-ától Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Márton Péter, a korábbi vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a társaság éléről - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Az eddigi vezérigazgató, Márton Péter 2012. áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, 2013. január 1-jétől a nemzeti vagyon kezeléséért felelős társaság vezérigazgatója volt. Az MTI által kiadott közlemény szerint Márton Péter nagy eredménye, hogy

„irányítása alatt folytatódott a vagyonkezelő portfoliójába tartozó vállalatok hatékonyabb működése érdekében végzett strukturális átalakítás, tovább gyarapodott az állami vagyon.”

A fejlesztési miniszter a továbbiakban is számít a távozó vezérigazgató munkájára - írta közleményében az NFM.

Az új vezérigazgatóról, Szivek Norbertről keveset tudni. Régebben a szállodaiparban utazhatott (--> Szivek Szállodája, hehe).

Na, de komolyan. A Világgazdaság szerint Szivek Németországban tanult jogásznak, majd hazatérve az ingatlanberuházásairól ismert Autóker Holdingnál dolgozott. Itt az energetikai üzletággal foglalkozott. Később részt vett az önkormányzatoknak közvilágítást kínáló ELMIB privatizációjában, és több kiserőmű létrehozásában. Ezután vagyonkezelő céget alapított, része volt a Várda-Drink reorganizációjában, és a Skála-üzletlánc felvásárlásában is. A Skálában máig van részesedése, ezen kívül igazgatósági tagja az ENEFI Energiahatékonysági Zrt-nek, meg a Gazpromtól vett gázt értékesítő Panrusgáz Zrt-nek, melyben épp most vásárolt meg egy 50 százalékos részvénycsomagot az állami tulajdonú MVM az E-Ontól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.