Orosz bombázókat kergetett el a brit királyi légierő Cornwall partjaitól. Mit kerestek ott?

külföld
2015 február 19., 11:08
comments 503

Két Tupoljev Tu-95-ös orosz stratégiai bombázó (NATO-kódnevén: Bear, azaz medve) bukkant fel szerdán az angliai Cornwall partjainál. Bár a brit légteret nem sértették meg, a királyi légierő Typhoonjai elfogták és kitessékelték őket a környékről.

Miachel Fallon brit honvédelmi miniszter aggodalmának adott hangot Oroszországnak a Balti államokban és egyéb európai országokban történő "beavatkozásai" miatt. Tegnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, hogy két hete már történt egy hasonló incidens, amikor az orosz elnök, Vlagyimir Putyin két orosz bombázót küldött a La Manche csatorna fölé.

A miniszter szerint a hidegháború tetőzése óta ez volt az első ilyen eset.

Fallon aggasztónak nevezte a növekvő orosz hadügyi kiadásokat is.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.