RTL: Kaminski Fanny anyja bérli azt a belvárosi luxuslakást, ahol állítólag Habony Árpád él

POLITIKA
2015 február 20., 18:22
comments 150

Ez kicsit olyan lesz, mint egy kormányközeli szappanopera forgatókönyve, de próbáljuk összefoglalni: régóta sok pletyka kering arról, hogy Habony Árpád él egy Szerb utcai ház egyik lakásában. A javarészt önkormányzati tulajdonú házban elég illusztris társaság verődött össze: ebben a házban van lakása Halkó Gabriellának, Jáksó László volt élettársának, Habony Árpád barátjának és mindkettejük üzlettársának, a Marslakók című sorozat producerének, és itt vehetett nagyon nyomott áron lakást Szentgyörgyvölgyi Péter is.

Most az RTL Klub Híradójából kiderült, hogy a kerületi LMP-s képviselő, Csonka Krisztián tudta meg az V. kerületi önkormányzattól, ki a bérlő az első emelet egyes lakásban, ahol a pletykák szerint Habony élhet. Az RTL korábban többször is rákérdezett erre az önkormányzatnál, de ők akkor nem kaptak választ. Most viszont kiderült, hogy Kaminksi Fanny anyja bérli ezt a lakást,

egyedi polgármesteri méltányosság alapján.

Az RTL Klub információi szerint viszont a nő nem lakik ott. Ami azért problémás, mert a bérleti szerződés szerint a bérlőnek kötelező az ingatlanban laknia, az önkormányzatnak pedig ezt kötelezően ellenőriznie kéne évente egyszer. Az LMP ezért most azzal fordult az önkormányzathoz, hogy ellenőrizték-e, ki lakik a lakásban.

Az RTL Klub kérdéseire annyit írt vissza az önkormányzat, hogy 2008 óta ugyanaz a bérlő a lakásban és nincs tudomásuk arról, hogy más lakna ott.

A Szerb utcai épületet az önkormányzat 110 millió forintért újította fel 2007-ben, majd még ráköltöttek további 50 milliót 2009-ben. 2014-ben pedig 108 millió forintot költöttek a ház alatt álló mélygarázsra, aminek viszont az RTL Klub szerint bejárata sincs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.