A nő, akinek piszkálja az önbecsülését, hogy megdicsérték a szemét

életmód
2015 február 23., 17:25
comments 206

Ma délután fél kettő körül leszólított egy jóképű idegen, méghozzá nem akárhogy, hanem úgy, hogy "Kisasszony!". Nagyon szép volt, hogy végig magázott, pedig rendszeresen elkérik a személyimet különféle boltokban, ha alkoholt vásárolok. Megdicsért, hogy milyen szép a szemem, és meg akart hívni egy kávéra, de visszautasítottam. Aztán elhívott a koncertjére, mert zongoraművész, mint kiderült. Ezt is visszautasítottam, mert alapvetően nem hiszek az utcán ismerkedésben (plusz piszkálta a női önbecsülésem, hogy kizárólag a külsőm miatt környékezett meg), és végül egy biccentéssel elváltunk. [...]

Ha olvasná ezt a rejtélyes fiatalember, akkor keressen meg, mert mégiscsak szeretném meghallgatni a koncertjét, bár nem ígérek semmit; és előre figyelmeztetem, hogy teljesen botfülű (habár lelkes) zenekedvelő vagyok; és csak Kundera iránti már-már mániákus rajongásomnak köszönhető, hogy ezt a szösszenetet megírtam.

Hogy a Mestert idézzem:

"Csakis a véletlent foghatjuk fel üzenetként. Ami szükségszerűen történik, ami várható, ami naponta ismétlődik, az néma. Csak a véletlen szól hozzánk."

(Milan Kundera, A lét elviselhetetlen könnyűsége)

Az első véletlen kipipálva. A második az lenne, ha újra találkoznék vele, mert nélkületek erre valószínűleg esélyem sincs.

Te is láttál valakit? Ide írj. Téged láttak vajon? Itt megnézheted.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.