Magyarország 6. legjobb labdarúgóakadémiája a világ 16. legjobb utánpótlásnevelő egyesülete!

futball
2015 február 24., 13:15
comments 49

Az MTK a világ 16. legjobb utánpótlásnevelő klubja a svájci független sportkutató intézet, a CIES felmérése alapján. Ha egyáltalán lehet növelni a siker értékét, az biztos növeli, hogy tavaly az MLSZ által rendelt független felmérés, a Double Pass az MTK labdarúgó akadémiáját a hazai akadémiák között a 6-7. helyen rangsorolta, amiből logikusan következik, hogy

a világ 15 legjobb utánpótlásnevelő egyesülete között még legalább 5 magyarnak kéne lennie.

Hogy mégsincs, az csak valami statisztikai vagy módszertani hiba lehet. Például az, hogy a Double Pass olyan kritériumok szerint osztályzott, mint a stragégia, a szervezet, az akadémia személyzete, a tehetség felismerése, fejlesztése, egyéni teljesítmények menedzselése.

A svájciak ezzel szemben azt nézték, hogy egy adott egyesületben nevelkedett játékosok közül hány játszik a legjobb 31 európai bajnokságban. Az MTK-ban nevelkedettek közül 40, a Videoton és a Haladás neveltjei közül 23-23 - ez amúgy a 75. helyre volt elég. (Via Samsungsport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.